Cine suntem

alumn (forma de substantiv feminin: alumna, formele de plural: alumni, alumne)

În conformitate cu Micul dicţionar academic) este un fost elev sau student al unei instituţii de învăţământ. Când absolvenţii sunt de ambele genuri, se utilizează forma de plural alumni.
O altă semnificaţie a substantivului alumn este cea de discipol.
Atât termenul discipol (persoana care primeşte învăţătura de la un maestru), cât şi forma latină alumnus care inseamnă "alimentat", "tutelat", reprezintă o referire metaforica la Alma Mater (în română mama care hrăneşte), sintagma care desemnează Universitatea, considerată ca un maestru, respectiv o mamă care dă hrană spirituală tinerilor studenţi.


Asociaţia Absolvenţilor ALUMNI - ANMB a fost înfiinţată  în anul 2007, anul cand Academia Navală "Mircea cel Bătrân" a sărbătorit 135 de ani de învăţământ de marină

(vezi Repere istorice).

Mesajul Presedintelui Comitetului de initiativa pentru constituirea Asociatiei Absolventilor - Cdor Cristea CUCOSEL (vezi Mesaj).

Date de interes public despre
Asociatia Absolventilor Academiei Navale "Mircea cel Batran"


 
          1. Date generale:
          - Asociatia  s-a infiintat la data de 17.03.2007 avand sediul  la Academia Navala "Mircea cel Batran", in Str.Fulgerului nr.1, corp " O ", parter, camera 9, cod  postal 900 218, Constanta.
          - Are personalitate juridica in baza incheierii nr.128/01.06.2007 a Judecatoriei Constanta.
          - Asociatia are Certificat de inscriere  a persoanei juridice fara scop patrimonial nr. 8140/20.06.2007 si  a fost  inscrisa  in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor la nr. 58/20.06.2007.
          - Conform Certificatului de inregistrare fiscala seria A nr.0407756/23.07.2007, Asociatia are codul de inregistrare fiscala(C.I.F.): 22151055.
          - Are cont bancar (IBAN) nr. RO 06  CARP  0140  0042 1112  RO 02 - deschis la PATRIA BANK, Bd. Tomis nr. 113, Constanta, telefon 0241 559922.

          2. Actele normative ce reglementeaza organizarea şi functionarea Asociatiei sunt:
          - Ordonanta nr.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, modificata de Legea nr. 246/2005; 
          - Statutul  Asociatiei Absolventilor Academiei Navale "Mircea cel Batran" –  «Alumni  A.N.M.B.»;
          - Hotararile Adunarii Generale;
          - Regulamentul  intern de functionare a Consiliului Director (Central);
          - Deciziile Consiliului Director (Central);

Componenta Consiliul Director (Central)  si a Comisiei  de cenzori


3. In cadrul Adunarii generale din 24 martie 2017 si al Adunarii generale extraordinare din 12 mai 2018 a fost aprobata modificarea structurii organizatorice si a incadrarii nominale a Consiliului Director al Asociatiei, astfel: 


presedinte:
         Daniel CAPATINA;
prim-vicepresedinte:
         Constantin SIMION;
vicepresedinti:
         Adrian MIHALCIOIU;
         Vasile GHEORGHIES;
         Marian MOSNEAGU;
         Valentin IACOBLEV;
         Lucian NEACSU;
secretar executiv:
         Neculai IUREA;
trezorier: 
         Marius GHEORMA;
membri:

        Tiberiu MOSOIU;
        Cosmin George PARTENE.      

Mesajul Presedintelui Comitetului de initiativa,
Comandor Cristea CUCOSEL
 


           Stimati absolventi ai Academiei Navale "Mircea cel Batran",           In baza hotararii Senatului, in institutia noastra au inceput demersurile pentru infiintarea Asociatiei Absolventilor Academiei Navale "Mircea cel Batran" (ALUMNI – ANMB), comunitate intelectuala care are ca misiune sustinerea si promovarea intereselor academiei si ale absolventilor acesteia.
           Obiectivele principale ale Asociatiei sunt urmatoarele:
a) stabilirea si promovarea de relatii de colaborare intre Academia Navala "Mircea cel Batran" si absolventii sai, din toate domeniile si de pretutindeni;
b) promovarea celor mai inalte standarde de calitate in Academia Navala "Mircea cel Batran";
c) organizarea de actiuni cu caracter stiintific, cultural, sportiv, umanitar si social menite sa contribuie la promovarea imaginii si la ridicarea prestigiului Academiei Navale "Mircea cel Batran" si a absolventilor acesteia pe plan national si international; 
d) sprijinirea dezvoltarii bazei materiale de invatamant si cercetare din academie;
e) informarea si incurajarea tinerilor si tinerelor pentru a urma cariera de ofiter de marina militara si comerciala;
f) dezvoltarea colaborarii nationale si internationale cu organizatiile similare; 
g) mentinerea si dezvoltarea traditiilor specifice Academiei Navale "Mircea cel Batran" ; 
h) cultivarea spiritului de apartenenta la comunitatea universitara a Academiei Navale "Mircea cel Batran";
i) sprijinirea morala si logistica a membrilor acesteia.
           Membrii fondatori si membrii asociati ai Asociatiei Absolventilor Academiei Navale "Mircea cel Batran" pot fi, in baza optiunii liber consimtite, persoanele militare sau civile care au absolvit orice forma de pregatire, de scurta si lunga durata, cursuri de zi si cu frecventa redusa, de masterat sau doctorat in cadrul Academiei Navale "Mircea cel Batran" din Constanta sau a institutiilor precursoare, precum si absolventii militari ai institutiilor similare din tara sau strainatate care au profesat sau profeseaza in academie, indiferent de cetatenia si rezidenta actuala, si care accepta si respecta statutul acesteia.
           Din punctul de vedere al contributiei banesti la bunul mers al activitatii Asociatiei, membrii fondatori pot fi persoanele care, indeplinind conditiile de mai sus, participa la actul constitutiv al Asociatiei cu o suma de 50 RON pentru crearea patrimoniului initial al acesteia, urmand apoi sa achite taxa de inscriere si cotizatia lunara stabilite de adunarea generala de constituire iar membrii asociati sunt persoanele care se vor inscrie in Asociatie ulterior constituirii acesteia, urmand sa achite doar taxa de inscriere si cotizatia lunara.
           Indiferent de nuantarile pe care le confera Statutul actului de primire in organizatie, ramane important faptul ca pentru a deveni membru este necesara motivarea interna legata de adeziunea la misiunile si obiectivele Asociatiei, decizia de a contribui, dupa posibilitati, la realizarea in fapt a obiectivelor.
           Pentru persoanele interesate sa devina membri ai Asociatiei, proiectul de Statut si cererea de inscriere se gasesc pe site-ul academiei: www.anmb.ro si pe site-ul https://alumni.anmb.ro, inscrierea putandu-se face on-line, prin e-mail la adresa: alumni anmb.ro, prin posta cu mentiunea "Inscriere ALUMNI", prin fax: 0241-643096 sau la sediul academiei: str. Fulgerului, nr.1, 900218 – Constanta (persoana de contact: ing. Gheorghies Vasile, tel. 0241-626200/1149, STAR: 4102-221, tel. mobil: 0727755921).
           Persoanele care doresc sa se alature Asociatiei in calitate de membri fondatori sunt rugate sa se inscrie pana pe data de 17.03.2007, urmand ca adunarea generala de constituire, formata din membrii fondatori, sa aiba loc pe data de 17.03.2007, ora 10.00, la sediul academiei, cand se va putea plati si contributia de 50 RON pentru crearea patrimoniului initial. 
           Prin participarea, implicarea si efortul comun al multor generatii de absolventi si-au cladit faima numeroase universitati. Sta in puterea noastra sa contribuim si noi pentru ca Academia Navala "Mircea cel Batran" sa li se alature cu succes.

           Stimati absolventi,
           Sa nu uitati ca in tot ceea ce faceti reprezentati si imaginea Academiei Navale "Mircea cel Batran", iar noi suntem convinsi ca aceasta reprezentare este facuta cat se poate de bine. Speram sa va amintiti mereu ca la baza realizarilor dumneavoastra au stat candva Academia Navala "Mircea cel Batran" si cadrele sale didactice.
           Este o deosebita onoare pentru Academia Navala "Mircea cel Batran", institutia care v-a format si care se mandreste cu dumneavoastra, precum si pentru mine personal de a va adresa invitatia de a face parte din randul membrilor fondatori ai Asociatiei Absolventilor.

PRESEDINTELE COMITETULUI DE INITIATIVA
Comandantul (Rectorul) Academiei Navale "Mircea cel Batran"
Comandor Cristea CUCOSEL

CRONOLOGIA CONSTITUIRII ASOCIATIEI
- Oameni si evenimente -

           "Omne initium difficile est" (Orice inceput este greu), spuneau latinii. O dovedeste si "odiseea" constituirii Asociatiei: 
2003 – lansarea ideii si efectuarea primelor demersuri de constituire:
                                                - CLC Simion Constantin
                                                - CLC Diaconu Costin
                                                - Lt. cdor dr. Cojocaru Stelian
                                                - Cdor (r) Ionescu Ovidiu
2004 – promovarea ideii in Clubul Amiralilor:
                                                - Viceamiral (r) Iordache Constantin
2005 – reluarea demersurilor de constituire:
                                                - Cpt. cdor dr. Bosneagu Romeo
2006 – re-reluarea demersurilor de constituire:
                                                - Cpt. cdor ing. Gheorghies Vasile
         – aprobarea infiintarii Asociatiei in Senatul Academiei Navale: 23.11.2006
2007 – desfasurarea adunarii generale de constituire a Asociatiei Absolventilor Academiei Navale "Mircea cel Batran" (ALUMNI – ANMB): 17.03.2007.

© 2018 ALUMNI Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Search